تجليل از باستان‌شناس برجسته ايلامي

به گزارش ميراث‌آريا (chtn)، «صحبت‌ا... رحماني»، معاون سياسي امنيتي استانداري ايلام در اين مراسم با اشاره به اينکه باستان‌شناسي ايلام و فرهنگ آن مديون زنده‌ياد «خليليان» است، گفت:فعاليت‌هاي اين باستان‌شناس در حوزه ميراث‌فرهنگي استان و کشور بسيار برجسته و زنده نگه داشتن ياد و خاطره فعالان عرصه فرهنگ و تمدن شايسته و در خور تحسين است.

همچنين مدير کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان نيز اظهار داشت: فعاليت‌هاي کاوش باستان‌شناسي و مرمت اين باستان‌شناس در ايلام بسيار چشمگير بوده است.

«مسعود اسکندري» با بيان اينکه باستان‌شناسي استان ايلام با نام «خليليان» معني پيدا مي‌کند، افزود: استاد «خليليان» به گردن ميراث‌فرهنگي استان و کشور حق بالايي دارد اما متاسفانه از سال 76 که وي در تصادف رانندگي دارفاني را وداع گفت هيچ‌گونه تجليل و پاسداشتي براي چنين مرد بزرگي برگزار نشده بود و ما وظيفه خود دانستيم تا در روز ميراث‌فرهنگي و خاطره‌ها از نام و يک عمر فعاليت وي تجليل کنيم باشد که هميشه نامش جاويد باد.

لازم به ذکر است، خواهر و داماد مرحوم «علي‌محمدخليليان» به نمايندگي از طرف خانواده وي تنديس يادبود با تمثال آن مرحوم را از طرف اداره کل ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري استان دريافت کرد.

از مهمترين اقدامات انجام شده در زمان تصدي وي مي‌توان به تلاش در جهت تحويل گرفتن موزه‌هاي استاني در تهران که پس از مدت کوتاهي از زمان تصدي مديريت، موزه‌هاي رضا عباسي و آبگينه تحويل مديريت ميراث‌فرهنگي استان تهران شد،

تلاش در جهت تحقق شناسايي اموال فرهنگي عبوري موجود در استان تهران و انتقال آنها به موزه‌هاي سراسر کشور تا حد امکانات موجود، پيشنهاد تشکيلات جديد سازماني و جايگاه مسووليت‌هاي موجود پس از دوره مديريت گذشته و ايجاد پست‌هاي کارشناسي مسوول در رده‌هاي مختلف، تحويل و تحول واحد هنرهاي سنتي به معاونت پژوهشي سازمان به صورت يک‌جا اشاره کرد.

سوابق اجرايي و علمي «علي‌محمد خليليان» شامل کارشناس اموال عتيقه و حفاظت بين‌الملل اموال فرهنگي، رياست اداره بازرسي و امور حفاظت بين‌المللي اموال فرهنگي و تاريخي، مديريت ميراث‌فرهنگي استان تهران، رئيس انجمن باستان‌شناسي کشور، رئيس گروه اموال فرهنگي و تاريخي پژوهشکده باستان شناسي کشور، عضو هيات علمي سازمان ميراث‌فرهنگي کشور و استاد مرکز آموزش عالي ميراث‌فرهنگي مي‌شود.

خاطرنشان مي شود، آيين سنتي چمر در ايلام، اموال تاريخي و فرهنگي در گستره تاريخ ايران، بحثي پيرامون مقاله مقبره‌اي از دوران عيلام جديد در ارجان، چگا خلامان محوطه‌اي از دوره آغاز نوسنگي در امير‌آباد مهران، سراب قوه دانه کوزوان زيست بومي مناسب براي استقرار انسان عصر نو سنگي در بهداشت جلگه کرمانشاه و غرب ايران و گزارش بررسي اشيا آرامگاه ارجان از جمله آثار وي است.

/117

انتهای پیام/

کد خبر 139002317